Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/zivju-edieni/citi-zivju-edieni/bute-sarkanaja-vina/

Bute sarkanajā vīnā

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 pētersīlis
1 sīpols
4 krutnagliņas
1/2 TK pipari
2 lauru lapas
500-750 gr zivs
1 glāze sarkanā vīna
1 ĒK. miltu
800 gr kartupeļu
2 ĒK. eļļas vai sviesta
Gatavošana:
Katla dibenā saliek notīrītus, nomazgātus un sagrieztus pētersīļus un sīpolus, pieliek 4 krustnagliņas, mazliet piparu un lauru lapu. Garšsaknēm saliek virsū sagatavotu, gabalos sagrieztu zivi, uzkaisa sāli un pārlej ar sarkano galda vīnu un ar glāzi buljona (vai ūdens). Kastroli apsedz ar vāciņu un vāra 15-20 minūtes. Kad zivs ir gatava, buljonu nolej citā kastrolī un sagatavo mērci.
Mērci sagatavo šādi: nolieto buljonu vāra tik ilgi, kamēr no tā paliek pāri apmēram glāze; pieliek klāt nepilnu ēdamkaroti miltu, kas sajaukti ar tādu pašu daudzumu sviesta, un maisot vāra vēl 3-4 minūtes. Iegūto mērci noņem no uguns, pieliek gabaliņu sviesta un izmaisa no jauna, lai sviests ar mērci labi saplūstu kopā; pieliek sāli un mērci izkāš. Ja zivi vāra bez vīna, gatavai mērcei pievieno tējkaroti citrona sulas vai atšķaidītas citronskābes.
Pirms pasniegšanas zivi sakārto sasildītā bļodā, saliek apkārt veselus vārītus kartupeļus un pārlej ar mērci.
Piezīmes: Tāpat var sagatavot zandartu, līdaku un zuti.
Iesūtījis:
Sancho

Komentāri

AgnesitB:
06.04.08 01:45:23

Nu nez, zivs sanāca aromātiska un garšīga, bet tā krāsa (dubļainā)no sarkanvīna mērcei galīgi neder...

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS