Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/zivju-edieni/citi-zivju-edieni/jura-velna-fileja/

Jūra velna fileja

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
200 g artišoku
7 ēdamk. citrona sulas
1 liela ķiploka daiviņa
125 g rīsu
1 tējk. rīvētas citrona miziņas
1 ēdamk.sakapātas piparmētras
3 ēdamk. olīveļļas
sāls
malti melnie pipari
250 ml dārzeņu buljona
1 puravs
300 g jūras velna filejas
4 citrona šķēlītes
Gatavošana:
Artišokiem atdala ārējās lapiņas un kātus, lapu galus apgriež, pārgriež uz pusēm un apslaka ar 5 ēdamk.citronu sulas. Ķiploku nomizo, sakapā. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem. Rīsus ieber katlā, uzliek virsū artišokus, citrona miziņu, pārkaisa ķiplokus un piparmētras. Apslaka ar 2 ēdamk.olīveļļas, pārkaisa sāli, piparus. Pielej buljonu, uzliek vāku, liek sautēties apmēram pusstundu.
Puravu notīra, gareniski pārgriež uz pusēm. Jūras velnu apslaka ar citrona sulu, pārkaisa sāli , piparus. Pannā sakarsē 1 ēdamk. olīveļļas un apcep zivi, tad jūras velnu apgriež otrādi , uzliek virsū citrona šķēlītes, pievieno puravu un cep 3 min. Cepto jūras velnu pasniedz ar artišokiem, citrona šķēlītēm, puraviem un rīsiem.
Gatavošanas laiks:
120 minūtes
Iesūtījis:
Vineta Auziņa

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS