Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/zivju-edieni/citi-zivju-edieni/noras-risotto-con-frutti-di-mare/

Noras risotto con frutti di mare

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
olīveļļa
ķiploks
rīsi
sauss baltvīns
sāls
kātu selerija
jūras produktu maisījums (iepriekš novārīts kopā ar citronu, selerijas kātu, ķiplokiem, pētersīļiem ~ 10 minūtes)
Gatavošana:
Šo risotto recepti, kuras gatavošanu reiz vēroju kādā veikala mc2 prezentācijā (gatavotājs bija īsts, dzīvs itāļu pavārs, kura mamma Sicīlijā risotto gatavojot tieši pēc šīs receptes, vēl pie tam īsts risotto iznākot tikai tad, ja tas tiek vārīts apmēram diennakti...) var izmantot kā paraugu jebkāda risotto gatavošanai – jūras produktu vietā var izvēlēties gan sēnes, gan dārzeņus, gan zivi, gan augļus – jāļauj tikai vaļa fantāzijai. Kā jau īsts pavārs, itāļu puisis nelietoja nekādas no malas izprotamas mērvienības, tālab arī receptē nav minēti grami vai mililitri un gatavošanas procesā droši vien nāksies eksperimentēt un “piešauties” pašiem. Manuprāt, tas ir pats labākais!
Neapoles tomātu mērce (pašgatavota! – ķiploku apcep olīveļļā, liek klāt mizotus tomātus, svaigu baziliku, sāli, piparus, visu nedaudz sablenderē un vāra ~ vienu stundu vai drusku mazāk – kamēr izvārās liekais mitrums).
1. Katlā lej labu olīveļļu – tik daudz, lai nosegts katla dibens. Piegriež 1 daiviņu ķiploka, uzkarsē. Pieber rīsus un maisot karsē uz vidējas liesmas, kamēr rīsi iegūst krāsu (t.i., vispirms rīsi kļūs it kā caurspīdīgi, bet pēc tam – zeltaini balti). Jāmaisa visu laiku vienā virzienā!
2. Piešauj drusku baltvīna, turpina sildīt, tad pamazām lej klāt siltu ūdeni un maisot karsē, kamēr ūdens iesūcies un rīsi uzbrieduši. Rīsi gatavi, kad tie ir al dente, t.i., “uz zoba” – rīsi nedrīkst būt mīksti vai, kas vēl ļaunāk – sākt jukt.
3. Risotto mērce – pannā uzkarsē nedaudz olīveļļas, pievieno sasmalcinātu ķiploka daiviņu, sagrieztu selerijas kātu (~ 10 cm gabaliņu). Pievieno iepriekš novārītos jūras produktus un uz nelielas liesmas apcep. Piešauj nedaudz baltvīna, pakarsē. Pieliek tomātu mērci, uzsilda.
4. Samaisa rīsus ar jūras produktu mērci, uz nelielas liesmas karsē, visu laiku maisot, kamēr risotto kļūst viendabīgs.
Iesūtījis:
Nora no viesu nama "Baltakmeņi"

Komentāri

Mija:
01.10.05 23:26:16

Izskatas garsisi:))

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS