Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/zivju-edieni/citi-zivju-edieni/noras-saldskabie-cukini-ar-ceptam-tigergarnelem/

Noras saldskābie cukini ar ceptām tīģergarnelēm*

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
(4 personām)
8 šķēlītes brokastu bekona
4 nelieli cukini
2 ĒK cukura
3 ĒK garšaugu etiķa
sāls, pipari
1 TK franču sinepju (graudainās)
2 ķiploka daiviņas
1 laims
1 ĒK olīveļļas
16 izlobītas tīģergarneles
portulaka lapiņas
Gatavošana:
1. Uz tīras pannas bez taukvielām apcep bekonu, ļauj iztecēt taukiem. Ņem ārā no pannas. Cukini noskalo, nosusina un gareniski sagriež četrās daļās.
2. Bekona taukos izkausē cukuru, uzlej etiķi. Liek iekšā cukini un zem vāka uz nelielas liesmas sautē ~ 15 minūtes. Pievieno sāli, piparus, sinepes.
3. Ķiploku notīra, sagriež šķēlītēs. Rūpīgi nomazgā un nosusina laimu, sagriež šķēlītēs.
4. Pannā uzkarsē olīveļļu, tajā apcep tīģergarneles. Pievieno ķiploku un laimu, turpina cept lielā karstumā vēl ~ 1 minūti, apgriežot.
5. Cukini ar bekona šķēlītēm, garnelēm un portulaka lapām kārto uz šķīvja. Klāt pasniedz rīsus vai svaigu baltmaizi ar garšaugu sviestu.

* Receptes avots – žurnāls “Freundin”.
Gatavošanas laiks:
~ 25 minūtes
Iesūtījis:
Nora no viesu nama "Baltakmeņi"

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS