Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/zivju-edieni/citi-zivju-edieni/ragu-ar-safranu/

Ragū ar safrānu

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
200 g laša fileja
200 g tunča fileja
200 g mencas fileju
1 tējk.citronu sulas
1 tējk.Vusteras mērces
sāls
malti melnie pipari
Mērcei:
1 sīpols
2 burkāni
100 g zaļo zirnīšu
1 ēdamk.sviesta
100 ml baltvīna
500 ml sakņu buljona
naža gals safrāna
1 tējk.citronu sulas
2 ēdamk.miltu
zariņš bazilika
zariņš diļļu
Gatavošana:
Rūpīgi attīrītas zivju filejas noskalo tekošā ūdenī, sagriež sīkos gabaliņos, apslaka ar citronu sulu un Vusteras mērci, pievieno sāli, piparus un novieto ledusskapī.
Sīpolus sagriež kubiņos, burkānus sagriež salmiņos. Lielā katlā izkausē sviestu, apcep sīpolus, pievieno burkānus, līdz tie kļūst zeltaini, pievieno vīnu un buljonu, sautē 10 minūtes, dārzeņus izņem ar putu karoti, novieto siltumā. Verdošajā buljonā liek zivis, vāra 10 minūtes uz lēnas uguns.
Gatavos zivju gabaliņus izņem ar putu karoti no buljona, novieto siltumā. Buljonam pievieno safrānu, garšvielas, citronu sulu, visu uzvāra un iebiezina ar miltiem. Gatavajā mērcē liek atpakaļ dārzeņus, pievieno zaļos zirnīšus. Zivju gabaliņus kārto šķīvī, pārlej ar mērci un rotā ar bazilika un diļļu zariņiem.
Iesūtījis:
Lilita

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS