Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/zivju-edieni/citi-zivju-edieni/tvaikotie-zivju-placenisi/

Tvaikotie zivju plācenīši

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
750 g (vai 500 g gatava fileja) zivs
300 g pupiņu pākstis
100 g baltmaizes mīkstuma
1/2 glāzes piena
200 g svaigu sēņu
1 glāzi baltā galda vīna
1 ola
4 ĒK eļļas vai sviesta
sāls
Gatavošana:
Sagatavo maltu zivs gaļu tāpat kā gaļas kotletēm un izveido plācenīšus.
Plācenīšus saliek ar eļļu vai sviestu izziesta kastroļa dibenā vienā kārtā, starpas piepildot ar notīrītām, nomazgātām un sagrieztām sēnēm (baravikām, šampinjoniem); visu apslaka ar eļļu vai sviestu, pārlej ar balto vīnu un papildina ar buljonu, kas izvārīts no zivs asakām, tā, lai plācenīši par trim ceturtdaļām atrastos šķidrumā. Kastroli apsedz ar vāciņu un vāra 15-20 minūtes.
Kad vārīšana pabeigta, buljonu salej kastrolī. No buljona pagatavo mērci: buljonu uzvāra, pieliek ar ēdamkaroti sviesta sajauktus miltus un maisot karsē 3-5 minūtes, kamēr milti sajaucas ar buljonu. Pēc tam mērci no uguns noņem, pieliek ar 1 1/2 - 2 ēdamkarotēm sviesta sakultu olas dzeltenumu, izmaisa, pieber sāli un izkāš caur sietu.
Atsevišķi izvāra notīrītas un nomazgātas pupiņu pākstis, pieliekot tām sviestu. Plācenīšus pasniedz sasildītā bļodā, uzliekot tiem virsū sēnes. Ēdienu izrotā ar pupiņu pākstīm un pārlej ar mērci.
Piezīmes: Plācenīšu izgatavošanai ieteicams zandarts, līdaka, vēdzele, sams, menca.
Iesūtījis:
Sancho

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS