Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/zivju-edieni/citi-zivju-edieni/vezi-baltaja-vina/

Vēži baltajā vīnā

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
10 vēži
1 glāze baltā vīnā
1 TK miltu
1/4 TK ķimeņu
2 lauru lapas
2 ĒK sviesta
sāls
pipari
Gatavošana:
Sakarsētā kastrolī izkausē karoti sviesta, ieliek tur nomazgātus vēžus un apcep līdz sārtai krāsai, ar dakšinu apgrozot. Vēžus apkaisa ar sāli, pipariem, samaltām ķimenēm (kafijas dzirnaviņās!), pieliek 2 lauru lapiņas, pārlej ar balto vīnu, apsedz ar vāciņu un 10 minūtes vāra.
Kad vēži ir gatavi, tos izņem, saliek dziļā vai seklā bļodā, apsedz ar vāciņu. No vēžu biljona pagatavo mērci: buljonu izkāš caur sietiņu kastrolī un liek uz uguns, pievienojot ar tējkaroti sviesta sajauktus miltus. Vāra 1-2 minūtes, tad noņem no uguns un pieliek vēl sviestu, ar karoti maisot, kamēr sviests mērcē izkūst.
Vēžus pasniedzot bļodu izrotā ar pētersīļu zariņiem. Mērci pasniedz atsevišķi.
Iesūtījis:
Sancho

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS