Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/zivju-edieni/citi-zivju-edieni/zivju-sautejums-ar-senem/

Zivju sautējums ar sēnēm

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
200 g zivju (skumbrija, heks, tuncis vai menca),
50 g baltvīna,
60 g baraviku vai citu svaigu sēņu,
sāls,
pipari,
1 EK sviesta,
100 g zivju buljona,
1 olas dzeltenuma,
2 EK skāba krējuma,
pētersīļu zaļumi,
1/2 citrons.
Gatavošana:
Zivis notīra, sadala gabaliņos (bez ādas un asakām), liek ar sviestu ieziestā veidnē kārtām ar notīrītām, šķēlītēs sagrieztām apceptām sēnēm, katru kārtu pārkaisot ar sāli un pipariem; tad pārliek ar sviesta piciņām, pārlej ar vīnu un zivju buljonu (vāra no zivju asakām un ādas), lēni sautē 20—30 minūtes. Kad zivis gatavas, tās pārliek dziļākā traukā. Sautējumam pieliek krējumu, uzvāra, pēc tam pievieno ar citrona sulu saputotu olas dzeltenumu, nevāra, tikai uzkarsē un pārlej zivs gabaliņiem. Pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem, pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.
Iesūtījis:
materiāli no www.calis.lv arhīva

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS