Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/zivju-edieni/foreles-edieni/forele-baltvina/

Forele baltvīnā

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
250 ml zivs buljona no buljona kubiņiem
375 ml baltvīna
1,2 kg foreles
2 puravi
250 g burkānu
sāls
2 ĒK kausēta sviesta
pipari
50 g biezpiena
2 olu dzeltenumi
Gatavošana:
Uzvāra buljonu, pielej baltvīnu (atstājot 2 ēdamkarotes vīna) un vēlreiz visu uzvāra. Foreli liek vīna – buljona maisījumā un uz lēnas uguns vāra apmēram 20 minūtes. Smalki sagriež puravu. Burkānus gareniski sagriež plānās šķēlītēs. Sagrieztos burkānus liek sālsūdenī un vāra 3 minūtes, pievieno puravus un vāra vēl vienu minūti. Ūdeni nolej un dārzeņus aplej ar kausētu sviestu. Zivi izņem no buljona. Uz straujas uguns uzvāra apmēram pusi buljona. Pievieno biezpienu, visu kārtīgi apmaisa un vāra apmēram 5 minūtes. Divas ēdamkarotes vīna sakuļ ar 2 olu dzeltenumiem un pielej buljonam. Pieber sāli un piparus. Zivi atdala no asakām, pārlej ar mērci un pasniedz kopā ar dārzeņiem.
Iesūtījis:
Vineta

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS