Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/zivju-edieni/foreles-edieni/forele-citrona-marinade/

Forele citrona marinādē

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
(tusiņš 15 cilvēkiem garantēts)
~ 4 kg forele ar galvu, ķidāta
4 citroni (normāla izmēra)
1 iepakojums garšvielas (garšvielu maisījums ZIVĪM bez sāls)
garšvielas - piedeva medījumam (trešdaļa iepakojuma)
sāls
~ 4 kg kartupeļi
~ 2 kg tomāti
~ 2 kg gurķi
Gatavošana:
1. Nomazgā, zivi no visiem „mēsliem”, kas salipuši klāt (zvīņas) un no iekšpuses arī (ķidu paliekas).
2. No citroniem izspiež sulu, sanāca pusotra krūze apmēram.
3. Aprasina zivi ar citrona sulu un kārtīgi ierīvē ar rupjo sāli, precīzi nepateikšu cik gramu, bet bija daudz, gan no iekšpuses gan no ārpuses.
4. Trešdaļu no garšvielām ZIVĪM saber vienmērīgi pa zivs iekšpusi. Garšvielas medījumam tāpat.
5. Liek zivi atpakaļ tajā maisā, kurā atnesām no veikala (RIMI, liels polietilēna, bet ne iepirkuma maisiņš), iepriekš paber apakšā trešdaļu no garšvielām zivīm un garšvielu medījumam, nedaudz citronu sulas. Kad zivs iekšā maisā, aplej ar citrona sulu, kas palikusi vēl, tad pa virsu saber atlikušās garšvielas ZIVĪM un garšvielas medījumam.
6. Tagad vajadzētu dabūt no maisa ārā gaisu, jo vairāk, jo labāk, nu sūcu intensīvi, bet nu sanāca man kaut kas līdzīgs iepakojumam vakuumā. Nosien maisam galu un ledusskapī iekšā. Man sanāca stundas 10 noturēt, pēc piecām stundām apgriezu to ziveli uz otriem sāniem, lai citronu sula vienmērīgāk sasūcās pa visu zivi.
7. Sienam to maisu vaļā un liek samarinēto zivi traukā (es liku stikla, sanāca man tā kā pusmēnesī). Citronu sula bija visa sasūkusies iekšā zivī un garšvielās. Lai uzreiz cepeškrāsnī nesadegtu, tas viss pasākums, ielēju traukā pus krūzi ūdens un liku uzkarsētā cepeškrāsnī uz 1,5 stundām uz vidējas uguns. Ik palaikam aplejam ar šķidrumu no trauka. Pēc 1,5 stundām zivs izskatījās nedaudz apdegusi.
Tas arī viss. Kartupeļus vārīju kā jau visi to dara. Gurķus un tomātus pasniedz sagrieztus uz lieliem šķīvjiem.
Iesūtījis:
Mareks Lokmanis
Lidzīgās receptēs:

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS