Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/zivju-edieni/karpas-edieni/pildita-karpa-ar-fetaki-un-tomatiem/

Pildīta karpa ar fetaki un tomātiem

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
karpa
sāls
malti melnie pipari
Fetaki siers
tomāti
sarkanā parika
dilles, ja garšo
majonēze
Gatavošana:
Karpu notīra un iegriezumu veic nevis no vēdera puses, bet gar muguras lielo asaku (tas pildīšanai ir labāk). Iekšā nedaudz ieber sāli un mazliet pipariņus, bet tiešām nedaudz, jo Fetaki siers dos vēl sāli. Sagriež Fetaki sieru maziem gabaliņiem, tomātu maziem gabaliņiem un sarkano papriku, tad visas sastāvdaļas samaisa bļodiņā un ieliek karpā. Ja garšo dilles var pievienot arī tās. Tad aiztaisa karpu ciet pārlej kārtīgi ar majonēzi un liek follijā. Var to visu pildīšanas procesu veikt jau uz follija. Cep 200*C, cik ilgi atkarīgs no karpas lieluma, ja mazāka, tad ~ 40 minūtes, ja lielāka tad 90 minūtes.
Kad karpa 30 min pacepusies, tad var to folliju attaisīt vaļā, lai mazliet apbrūninās tā zivtiņa. Labāk ir kad viņu sapilda dienā un noliek lai ievelkas!
* par zivs iegriešanu. Neko neņem ārā, tik iegriež no muguras puses, lai tā smuki var attaisīt vaļā. Īstenībā šo procesu man vīra kungs veic, tāpēc tā īsti tai neesmu sekojusi un neko šūt nevajag! Tas pildījums jau ar tur nesalien ļooti daudz, man parasti pietiek ar vienu vidēju tomātu, vidēja lieluma papriku un pusi Fetaki siera. Iepilda jau ar tik cik vēdera dobums atļauj, tad aizliek to atlocīto daļu atpakaļ, nu tā ka nemaz nevar redzēt, ka karpā ir kaut kas iekšā.
Iesūtījis:
Infiniti

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS