Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/zivju-edieni/karpas-edieni/pildita-karpa-zeleja/

Pildīta karpa želejā

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
600 - 700 g smaga karpa
Pildījumam:
2 šķēles baltmaizes
100 g piena
50 g lazdu rieksti
1 ola
100 g krējuma
50 g sviesta
1 sīpols
sāls
rīvēts muskatrieksts
melnie pipari
dilles
pētersīļi
citrons
melnās olīvas
vārīts burkāns
2 ĒK želatīna
2 glāzes izkāsta zivs buljona
Piedevām:
10 mazi tomātiņi
5 Ķīnas citroni
100 g konservētu zaļo zirnīšu
50 g konservētas kukurūzas
100 g zaļo olīvu
neliels puravs
dilles
pētersīļi
sāls
maltie pipari
Želejai:
1/2 ĒK želatīna
100 g baltvīna
Gatavošana:
Maizi aplej ar pienu un atstāj uzbriest. Lazdu riekstus un dilles sasmalcina. Sīpolu notīra un sasmalcina, tad apcep sviestā caurspīdīgu.
Zivij novelk ādu. Zivs gaļu atdala no asakām, sagŗiež gabaliņos un samaļ kopā ar apcepto sīpolu, sasmalcinātiem riekstiem un dillēm, pievieno nospiestu baltmaizi un masu vēlreiz izmaļ. Pievieno muskatriekstu, sāli, olu, krējumu, kausētu, apbrūninātu sviestu un visu saputo. Iegūto masu ar karoti ne pārāk stingri sapilda novilktajā zivs ādā. Pildīto karpu ietin marlē.
Buljonam: zivs galvai izņem žaunas un ar asakām saliek katlā, pievieno notīrītu burkānu un baltās garšaugu saknes, melnos piparus un pārlej ar 1 litru auksta ūdens. Buljonā liek pildīto zivi un vāra uz lēnas uguns 1 stundu, līdz zivs gatava. Buljonu ar zivi atdzesē, karpu izņem no buljona, notecina un noslogo. Liek vēsā vietā un tur 2-4 stundas, tad iztin no marles.
Buljonu izkāš, tajā izkausē uzbriedinātu želatīnu. Stingt saākušu želeju lej šķīvī, un kura kārtos zivi un liek vēsumā sastingt. Zivi sagriež centimetru platās šķēlēs un kārto uz šķīvja ar citrona šķēlītēm un burkāna šķēlītēm.
Gatavošanas laiks:
60 minūtes
Iesūtījis:
Teolīts

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS