Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/zivju-edieni/lasa-edieni/noras-ceptais-lasis-dilles/

Noras ceptais lasis dillēs

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
(4 personām)
500 g laša filejas
750 g kartupeļu
1 garais gurķis
2 sīpoli
2 buntes diļļu
3 ĒK graudaino sinepju
3 ĒK ābolu vai baltvīna etiķa
5 ĒK eļļas
3 ĒK citronu sulas
sāls
pipari
cukurs
Gatavošana:
1. Dilles noskalo, nosusina un sīki sakapā, samaisa ar sinepēm, citronu sulu, pipariem.
2. Lasi noskalo, nosusina, ierīvē ar sāli un diļļu – garšvielu maisījumu. Ietin folijā un liek uz 30 minūtēm vēsumā.
3. Pa to laiku novāra kartupeļus ar visu mizu, uzlej aukstu ūdeni, nomizo, sagriež uz pusēm vai 4 daļās.
4. Samaisa etiķi ar sāli, pipariem un nedaudz cukura, iekuļ 2 ĒK eļļas. Nomizo gurķi un sīpolus, sagriež visu plānās ripās un sajauc ar marinādi.
5. Uzkarsē 1 – 2 ĒK eļļas, tajā no visām pusēm apcep zeltainus kartupeļus.
6. Lasi sagriež strēmelēs un cep 1 ĒK sakarsētas eļļas ~ 5 minūtes, ik pa laikam uzmanīgi apgriežot.
7. Uz šķīvja kārto kartupeļus, salātus un cepto lasi.
Gatavošanas laiks:
~ 35 minūtes
Iesūtījis:
Nora

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS