Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/zivju-edieni/lasa-edieni/noras-marinetais-kreoliesu-lasis/

Noras marinētais kreoliešu lasis*

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
(2 personām)
150 g laša filejas (bez ādas)
2 laimi
1 apelsīns
2 tomāti (~ 200 g)
½ zaļās paprikas
baltie lociņi
2 ķiploka daiviņas
1 neliels peperoni (var iztikt bez)
sāls
3 ĒK olīveļļas
½ bunte koriandra
Gatavošana:
1. Laša fileju noskalo un kārtīgi nosusina. Ar asu nazi sagriež ~ 2 cm lielos kubiņos, liek palielā bļodā.
2. 1 laimu un apelsīnu kārtīgi nomazgā, nosusina. Ar citrusu nazi nogriež pa 1 ĒK laima un apelsīna mizas. No abiem laimiem un apelsīna izspiež sulu, to pārlej sagrieztajam lasim un samaisa.
3. Tomātus nomazgā un sagriež četrās daļās, izgriež kāta daļu un izņem sēklas, tomātus sagriež nelielos kubiņos. Notīra papriku un arī sagriež kubiņos.
4. Lokus notīra un sagriež slīpi. Notīra ķiplokus. Peperoni pārgriež gareniski, izņem sēklas un nomazgā. Ķiploku un peperoni sīki sakapā.
5. Tomātus, papriku, lokus, ķiploku un peperoni uzmanīgi samaisa ar lasi, pievieno sāli. Uzmanīgi iemaisa olīveļļu. Liek ledusskapī uz vismaz 2 stundām.
6. Koriandru noskalo, nosusina, norauj lapiņas.
7. Pirms pasniegšanas lasi nogaršo un nepieciešamības gadījumā pieliek vēl sāli. Liek traukā un dekorē ar koriandru, apelsīna un laima miziņām.

* receptes avots – žurnāls “freundin”
Gatavošanas laiks:
laiks ~ 20 minūtes + marinēšanas laiks 2 stundas
Iesūtījis:
Nora

Komentāri

says:
21.03.08 21:25:47

a cept/vārīt/sautēt? &cik ilgi?
says:
18.06.08 22:40:18

Kas ir peperoni?

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS