Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/zivju-edieni/mencas-edieni/folija-cepta-menca-ar-darzeniem/

Folijā cepta menca ar dārzeņiem

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
800 g menca (ir veikalos saldētās zivis pakā ~ 4)
1 citrons
sāls
malti melnie pipari
maigas sinepes (ieteicams franču)
100 g sīpols
100 g puravi
100 g burkāni
zaļumi
50 g speķis
sviests
Gatavošana:
Cepeškrāsni sakarsē līdz 220 grādiem. Mencu sarīvē ar citronu, tad ierīvē ar sāli un pipariem. Tad pārzieš ar sinepēm (abas puses). Sīpolus un puravus sagriež gredzenos, burkānus salmiņos, sakapā zaļumus. Foliju viegli pārziež ar sviestu vai eļļu.
Saber dārzeņus uz folija un uzliek dārzeņiem virsū zivi. Dažus zaļumus uzber pa virsu. Virsū uzliek speķa mazos kubiciņus un sviesta piciņu. Foliju vaļīgi satin, lai visa zivs būtu ietīta folijā. Ja cep vairākas zivi, katru tin atsevišķi tādas vairākas tūtiņas. Liek zivi uz pannas un cep cepeškrāsnī kādas 20-30 minūtes, bet jāuzmana, lai dārzeņi nepaliek melni. Ļoti garšīga zivs sanāk, kura cepusies dārzeņu sulā.
Klāt pasniedz kartupeļus: jāņem liela bļoda, jāsagriež kartupeļi daiviņās, jāielej bļodā eļļa, jāpievieno rozmarīns, dilles, sāls un jāsamaisa viss. Liek uz pannas un cep cepeškrāsnī līdz tie gatavi!
Iesūtījis:
maziņā :))
Lidzīgās receptēs:

Komentāri

pavars:
20.11.10 18:37:41

Super , pagatavoju riktigi labs....

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS