Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/pamatedieni/zivju-edieni/mencas-edieni/pildita-mencas-fileja/

Pildīta mencas fileja

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
150 g mencas filejas,
1 ola,
1 EK sviests,
1 sīpols,
pētersīļu zaļumu,
zivju buljons.
Tomātu — baltvīna mērcei:
50 g zivju buljona,
1/2 TK miltu,
1 EK sviesta,
1 burkāns,
1 sīpols,
1 1/2 EK tomātu pastas,
pipari,
lauru lapas,
sāls,
estragons.
Gatavošana:
Notīrītu fileju (bez ādas) sagriež gabalos, izdauza ar gaļas veserīti, uz filejas uzliek pildījumu, satin veltnītī, sasien ar diegu. Pildīto zivju fileju liek veidnē, pārlej ar zivju buljonu, sautē 15—20 minūtes. Pasniedz kopā ar vārītiem kartupeļiem, vārītiem vai ceptiem burkāniem, tomātu un baltvīna mērci.
Pildījums: 1/4 filejas samaļ 2—3 reizes kopā ar sviestā apceptiem sasmalcinātiem sīpoliem, pievieno sakapātu cieti vārītu olu, sasmalcinātus zaļumus, piparus. Mērce: izkarsētā sviestā apcep miltus, atšķaida ar zivju buljonu, uzvāra, pieliek sāli, piparus, lauru lapas, tomātu pastu un vāra 15—20 minūtes; pēc tam izkāš caur sietiņu un vēlreiz uzvāra, pievieno vīnu un sīki sagrieztas estragona lapiņas un beigās iemaisa sviestu.
Iesūtījis:
materiāli no www.calis.lv arhīva

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS