Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/salati/citi-salati/cezara-salati-ar-merci/

Cēzara salāti ar mērci

Nolēmu padalīties, jo ļoooooooti ilgi meklēju īsto Cēzara salātu mērci, kas apmierinātu manas garšas kārpiņas un nu esmu atradusi!

 

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
salātu lapas
Parmessan siers
baltmaizes grauzdiņi
ceptas bekona strēmelītes (var nelikt, es savai porcijai parasti nelieku )
Mērcei:
majonēze
ķiploks
sāls
cukurs
Balzamiko etiķis
svaiga citronu sula
Gatavošana:
Salātu lapas saplūkā/sagriež, pa virsu liek grauzdiņus, cepto bekonu un uzkaisa rīvētu Parmessan sieru. Visu pārlej ar mērci.
Grauzdiņus taisu tā: sagriežu baltmaizi kubiņos, uzsildu cepeškrāsni uz 220 grādiem, nedaudz (bet pavisam nedaudz) eļļu uz plāts (sildu krāsnī līdz tiem 220). Kad uzkarsis - cepu grauzdiņus kamēr gatavi.
Bekona vietā var likt garneles, tīģergarneles, vistu vai lasi.
Iesūtījis:
Francheska

Komentāri

baiba:
09.06.09 10:09:28

Vai tad Cēzara salātos obligāts nosacījums nav anšovi?
liene:
26.09.09 14:12:02

nav gan..anšovu var tikt..bet pavisam nedaudz...
ilze:
21.01.10 14:49:18

Kadas devas to merci taisa? Cik balzamiko, cik majonezi?
gardēde:
05.02.10 23:52:11

cēzara salātos liek ceptu vistas fileju UN bekonu plāksnītes.
Daiana:
25.03.10 20:30:12

Šitais ir kaut kāds feiks. Domāju, ka majonēze nu gan nekādi nedrīkstētu atrasties Cēzara salātos!
dzidrux:
22.04.10 14:58:10

Es taisu ta: 2 pers.-romiesu salati-2oogr.,bekona stremalites -100gr.,var.vistas fileja2gb.ta:=Merce-6olas dz.,2daiv.kipl.,50gr ansovu salijuma,1ed.kar.sinepes,250gr.olivella,50 grsariv.monterigosieru/1|2citrona sulu,pip.+sali,visu sakul kombaina.baltm.grauzdusari vajaga.Karto;-vispirms saplucinatas salatu lapas,virsu grauzdus,pec tambekonu,parlej ar merci,parkaisa ar parmezanuun nobeidz ar garenos gabalinos sagrieztu vistas fileju saglabajota fomu.un sapuce ar dekoru ka sirsnina velas!!!!!!!!!
KP:
05.08.10 13:50:19

Cēzara salātos var atrasties viss, jo tie ir salāti no sērijas, kas ir ledusskapī, tas uz šķīvja :))!
agnese:
16.09.10 22:18:22

nu tā u gan nav, ka viss, kas r ledusskapī ir cēzara salatos, tas jau vairāk atgādina vieteejo rosolu...:)
Cēzara salatos viss noslepums ir mērcē (paštaisītā, bez nekādām majonēzēm, un mērces noslēpums ir anšovos.)
Un vista taču arī protams...
juris:
02.02.11 16:02:49

Lai pagatavotu klasisko Cēzara Kardīni mērci: traukā ielej nedaudz pirmā, aukstā spieduma olīveļļu, iesit olu, kura vārīta verdošā ūdenī 1 minūti un pēc tam atdzesēta līdz istabas temperatūrai, pievieno nedaudz svaigi spiestu citrona sulu, kaltētu estragonu un baziliku, pāris piles Vusteršīras mērci. Visu samaisa līdz ola un eļļa ir viegli sajaukusies. Salātiem pievieno mērci, samaisa un tūlīt pat pasniedz.
Belka!:
08.04.11 13:22:55

Ka pareizi uztaisit grauzdinjus no baltmaizes,ja majas ir tikai mikrovilnu krasnis?

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS