Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/tex-mex-receptes/chiles-en-nogada-meksikanu-paprika-zemesriekstu-merce/

Chiles en nogada. Meksikāņu paprika zemesriekstu mērcē

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
12 pildītām paprikām nepieciešams:
12 meksikāņu paprikas (chiles poblanos),
4 olas,
1 tējkarote miltu,
šķipsna sāls,
šķipsna balto piparu,
šķipsna cukura

Pildījumam:
500 g maltas galas (pēc izvēles cūka vai liellops, vai jaukta. Der arī vārīta un ļoti smalki sagriezta),
1 sīpols,
1 ķiploka daiva
1 glāze smalki sagrieztu tomātu,
3 ēdamkarotes eļļas,
60 g Meksikānu rozīnes (lielās, tumšās)
60 g mandeļu rieksti,
30 g ciedru rieksti
2 persiki,
2 bumbieri,
2 āboli,
1 ciets banāns (macho duro),
puse glāze sausā baltvīna

Zemesriekstu mērcei:
100 g valrieksti,
100 g kazas siers,
1 glāzīte "Herez" vai "Oporto",
1/2 l piens,
sāls pēc garšas,
1- 2 tējkarotes malta kanēla

Dekorēšanai:
1 granātābols,
sauja pētersīļa lapas
Gatavošana:
Paprikas sagatavošana:
Papriku liek uz restītēm un cepj uz dzīvas uguns, ik pa brīdim apgrozot līdz paprika izcepusies. Tad liek celofāna maisā un tur aukstumā (ledusskapī), lai paprikai viegli nonāktu miza. Kādu laiciņu patur un tad nonem mizu, uztaisa garenisku iegriezumu un iztīra no iekšpuses.

Pildījuma pagatavosana:
Smalki sagriez sīpolu un ķiploka daivu un cepj, līdz sīpols kļūst caurspīdīgs. Tad pievieno gaļu, baltvīnu un ik pa laikam apmaisot cep, līdz vīns atdod savu garšu un izgaro. Tad pievieno nelielos kubiņos sagrieztus tomātus, rozīnes, notīrītas un sasmalcinātas mandeles, sāli, muskatriekstu, kanēli.
Pēc tam liek klāt nelielos kubiņos sagrieztus persikus, ābolus, bumbierus. Maisot visu cepj un nedaudz vēlāk pievieno banānu (zaļo, cieto macho) un visu turpina cept līdz gatavs.
Noņem no uguns un atdzesē. Ar iegūto masu sapilda papriku.

Paprikas apcepšana olā
Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Kuļ olu baltumus, pievienojot šķipsnu sāls. Kad uzkulta stingra masa, lēnām iejauc olu dzeltenumus un lēnām kustībām sajauc, lai masa nesaplaktu. Iejauc arī miltus.
Papriku izvārta miltos, tad liek sakultajā olu masā (ērtāk, ja izmanto dziļu, platu bļodu). Pannā uzkarsē eļļu un apcepj no abām pusēm papriku.

Valriekstu mērcei:
Mērcei jābūt baltai, tapēc valriekstiem nepieciešams noņemt brūno apvalku. Lai to izdarītu, dienu iepriekš iemērc valriekstus ūdenī, trauku nosedz un liek ledusskapī nostāvēties. Nākošajā dienā ūdeni nolej un ar koka irbulīša palīdzību neņem katram valriekstam mizu un liek pienā, lai neoksidējas.
Liek blenderī valriekstus, pienu, kazas sieru un glāzīti "Jerez". Visu sablenderē.
Pārlej papriku ar valriekstu mērci, pārber ar granātābolu sēkliņām un pētersīļiem.
Gatavs!

Piebilde:
Sapildītu papriku var arī neapviļāt miltos un olā, neapcept, bet uzreiz apliet ar zemesriektu mērci- arī tā mēdz gatavot chiles en nogada. Šādi arī garšo ļoti labi + ietaupās laiks + samazinās ēdiena uzturvērtība.
Bildes:
Iesūtījis:
Ilona Cauna
 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS