Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/tex-mex-receptes/kapostu-titeni-meksikanu-gaume/

Kāpostu tīteņi meksikāņu gaumē

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
saldais vai skābais krējums, kāpostgalva, liellopu maltā gaļa, sīpoli, ķiploki, garšvielas, konservētā kukurūza, tomātu pasta vai mērce, rīsi
Gatavošana:
Rīsus novāra sālsūdenī līdz tie mīksti, atdzesē un pievieno liellopu maltajai gaļai. Gaļai pievieno konservēto kukurūzu, sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus, sāli, maltos melnos piparus, paprikas pulveri, kaltētas dilles un citas garšvielas pēc vajadzības. Visu kārtīgi izmaisa.
Kāpostgalvu liek verdošā ūdenī līdz lapas ir kļuvušas mīkstas un lokanas. Sagatavoto maltās gaļas masu liek kāpostu lapās un satin, veidojot tīteņus. Tīteņus liek dziļā pannā vai katlā un ielej nedaudz ūdeni. Pa virsu kāpostu tīteņiem liek Spilvas salsas mērci vai pašgatavotu tomātu pastu ar smalcinātiem čili pipariem.
Pannai liek virsū vāku un sautē līdz kāposti ir mīksti un gaļa iekšpusē ir gatava. Beigās pievieno saldo vai skābo krējumu. Pasniedz ar svaigiem dārzeņiem un zaļumiem!
Kāpostu tīteņi ir sātīgs ēdiens un ar meksikāņiem tik raksturīgo aso un saldeno garšu buķeti tie būs iemīļota maltītes sastāvdaļa kopā ar dārzeņu salātiem vai jaunajiem kartupeļiem. Saldā krējuma mērcīte padarīs kāpostu tīteni sulīgu un piešķirs tam maigu garšu tiem, kam piparu asums liksies par stipru.
Bildes:
Iesūtījis:
Sigita Dobuma
 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS