Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/tex-mex-receptes/pikanta-tomatu-zupa/

Pikantā tomātu zupa

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
4-5 porcijām:

2 nelieli baklažāni

2-3 daiviņas ķiploka

1 burkāns

1 liels sīpols

daži cherry tomātiņi

800g (lielā bundža) konservētu tomātu bez mizas savā sulā (protams, vasarā tos var aizstāt ar svaigiem, bet man labāk garšo ar konservētiem)

~100g kausētā siera Dzintars 

~0.5l ūdens

eļļa cepšanai, sāls un pipari
Gatavošana:
Baklažānu sagriež plānās ripiņās un kārto uz plāts, pārber nedaudz sāli un piparus, kā arī apslaka ar olīveļļu, pa starpu saliek arī plānās ripiņās sagrieztu burkānu un uzber cherry tomātiņus.
Šo visu liek cepeškrāsnī, kas sakarsēta uz 200C un cep ~20min
. Pa to laiku smalki sagriež sīpolu un ķiploku, apcep eļļā, beigās pievieno mizotos tomātus ar visu sulu un pasautē dažas minūtes, pievieno nedaudz sāls.

Kad gatavi baklažāni un pārējie dārzeņi cepeškrāsnī, tos liek katlā, kur pievieno arī tomātus. Visu karsto masu sablenderē. Iegūtajai masai pievieno Dzintara sieru un kārtīgi samaisa/sablenderē. Beigās pielej ūdeni tik daudz, cik šķidru zupu vēlas un pievieno nepieciešamās garšvielas (sāli).


Pasniedz rotātu ar baltmaizes grauzdiņiem... Labu apetīti! :)
Bildes:
Iesūtījis:
Anita Lukšo
 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS