Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/zupas/biezzupas-biezenzupas-kremzupas/abolu-biezenzupa-ar-marrutkiem/

Ābolu biezeņzupa ar mārrutkiem

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
250 g kartupeļi
4 nelieli sarkani āboli
1/2 citrona sula
2 nelieli sīpoli
100 g mārrutka saknes
4 ĒK olīveļļas
250 ml dārzeņu buljona
250 ml biešu sulas
200 ml saldā krējuma
sāls, pipari, cukurs
1 ĒK sviesta
6 majorāna zariņi (vai 1 TK kaltēts)
1 ĒK citrona mizas strēmelītes
Gatavošana:
1. Kartupeļus nomizo un sagriež kubiņos. Nomizo divus ābolus, sagriež 4 daļās, izgriež sēklas, . sagriež kubiņos un aplej ar citrona sulu. Sīpolus notīra un sīki sagriež. Nomizo mārrutka sakni un sarīvē uz smalkās rīves.
2. Katliņā uzkarsē 2 ĒK eļļas, apcep sīpolus zeltainus, pievieno kartupeļus, ābolus, mārrutkus, sautē. Pievieno buljonu un biešu sulu. Uzliek vāku un vāra 30 minūtes.
3. Zupu sablenderē. Iemaisa saldo krējumu un uzvāra. Pēc garšas pievieno sāli, piparus un cukuru.
4. Pārējos divus ābolus nomizo, sagriež 4 daļās, izgriež serdi un sagriež daiviņās. Pannā izkausē sviestu, tajā apcep ābolus, līdz tie gandrīz mīksti.
5. Majorāna zariņiem norauj lapiņas un karsē 2 ĒK eļļas. Zupu salej 4 šķīvjos, pievieno ābolus, majorānu un citrona mizas strēmelītes.
Gatavošanas laiks:
sagatavošana - 30 min., vārīšana - 30 min.
Iesūtījis:
Nora

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS