Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/zupas/biezzupas-biezenzupas-kremzupas/bieza-zupa-ar-sampinjoniem/

Biezā zupa ar šampinjoniem

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
2 sīpoli
1 kg liellopu gulaša gaļas
500 g nelielu šampinjonu cepurīšu
2 ēdamk.augu eļļas
sāls
malti melnie pipari
sarkanie pipari
150 ml sausā sarkanvīna
1 tējk.čili mērces
1 liellopu buljona
1 ēdamk.citronu sulas
1/2 bagetas
1 saišķītis zaļumu
80 g sviesta ar garšaugiem
4 ēdamk. skāba krējuma.
Gatavošana:
Sīpolus nomizo un sagriež daiviņās, gaļu noskalo, nosusina un pēc vēlēšanās nogriež treknumus. Šampinjonus noslauka ar mitru drānu un nogriež kātiņu.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem, cepešformā uzkarsē eļļu un pa daļām apcep gaļu, pievieno sāli, abu veidu piparus. Gatavo gaļu izņem no formas. Palikušajos taukos nedaudz apcep sēnes un sīpolus, pievieno gaļu, sarkanvīnu un uzvāra. Pievieno buljonu un uzvāra, uzliek vāku un sautē cepeškrāsni 90 minūtes. Bagetu sagriež gabaliņos un apcep. Zaļumus noskalo, nosusina un sīki sakapā. Zupu izņem no cepeškrāsns, pievieno citronu sulu un 2/3 zaļumu. Bagetas gabaliņus pārziež ar sviestu, zupu lej šķīvjos, katrai porcijai pievieno ēdamkaroti krējuma un rotā ar zaļumiem.
Iesūtījis:
Lilita

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS