Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/zupas/biezzupas-biezenzupas-kremzupas/darzenu-krejuma-biezenzupa/

Dārzeņu - krējuma biezeņzupa

Izmantoju recepti, kas aizgūta un mazliet modificēta no grāmatiņas "Francūzietes nepaliek resnas"

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
kartupeļi
sviests
dārzeņi pēc izvēles
sāls
krējums
pētersīļi
desiņas
Gatavošana:
1. Atsevišķi mazā ūdenī izvāra kartupeļus, nokāš, ūdeni saglabā.
2. Citā katliņā sviestā mazliet pasautē citus dārzeņu (pēc izvēles - kas ir mājās un kas garšo), protams, sasmalcinātus - kāpostus, puravus, burkānus, selerijas, kāļus, kādu tomātu utt., tad pielej ūdeni ( tā, lai knapi apsedz) un vāra, kamēr mīksti. Ūdeni nolej un saglabā.
3. Pieliek vārītos kartupeļus, visu sablenderē, piejauc saglabāto šķidrumu ( daudzums atkarīgs no vēlamās konsistences) un sablenderē vēlreiz. Ja vēlas, pieliek sāli.
4. Ēd ar krējumu ( saldu vai skābu), pētersīļiem, var pielikt ripiņās sagrieztas apceptas desiņas (šitais gan vairs nav diezcik diētiski).
* kartupeļus savāra kopā ar kādu sīpolu un pāris ķiploka daiviņām.
Iesūtījis:
skerco

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS