Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/zupas/biezzupas-biezenzupas-kremzupas/forsa-un-vienkarsa-kirbju-biezenzupa/

Forša un vienkārša ķirbju biezeņzupa

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
ķirbis
svaigs ingvers
anniņas garšvielu maisījums
kausētais siers
Gatavošana:
Sagriež ķirbi mazos gabaliņos un liek ūdenī vārīties. Ūdens katlā tā nedaudz, lai nosedz ķirbjus. Pieliek klāt svaigu ingvera sakni (tas šīs zupas sāls), kaut kādu garšvielu miksli, piemēram Anniņas bez sāls sauso maisījumu. Visu nedaudz vāra, kamēr ķirbis mīksts. Nobeigumā visu sablenderē. Pievieno kausēto sieru, bet var skābu krējumu, saldu krējumu, sviestu (kas kuram garšo).
Lielākā problēma, ka tas ingvers ne vienmēr ir mājās un blenderēšana. Es, piemēram, ingvera sakni ņemu āra pirms blenderēšanas, jo mums pārāk spēcīga garša sanāk. Šī zupa ir tieši drēgniem, vēsiem rudens vakariem un ziemā. Labi sasilda, eksotiska garša.
Iesūtījis:
oga-poga

Komentāri

fellini:
03.11.10 17:41:03

Izvāriju ar burkāniem un sieru(sarīvētu).Nudien eksotiska,bet laba.

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS