Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/zupas/biezzupas-biezenzupas-kremzupas/kartupelu-biezzupa/

Kartupeļu biezzupa

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
liellopu kauli 150 g,
kartupeļi 300 g,
burkāni 15 g,
sīpoli 10 g,
pētersīļi un selerijas 10 g,
kviešu milti 3 g,
1/4 olas,
skābs krējums 25 g,
sāls,
zaļumi.
grauzdiņiem:
baltmaize 75 g,
sviests vai margarīns 15 g.
Gatavošana:
Liellopu gaļas buljonā vāra sagrieztus kartupeļus, burkānus, sīpolus, pētersīļus un selerijas, līdz mīksti. Tad tos no buljona izņem un izberž caur sietu. Iegūto biezeni atšķaida ar buljonu, pievieno izkarsētus kviešu miltus un vāra, pa reizei apmaisot, 5—10 minūtes. Tad zupu novieto, lai nedaudz atdziest, pievieno ar skābu krējumu sakultas olas, izkarsē, bet nevāra.
Grauzdiņu gatavošana:
Baltmaizes kukulim nogriež garoziņu, sagriež šķēlēs, tās savukārt iegarenos vai četrstūrainos gabaliņos, liek sakarsētā sviestā un apcep brūnu garoziņu, bet vidu lai paliktu mīksts.
Zupu pasniedz pārkaisītu ar sasmalcinātiem di|ļu vai pētersīļu zaļumiem, atsevišķi trauciņā liek grauzdiņus, kurus pirms ēšanas liek zupas šķīvī.
Iesūtījis:
no cāļa konferences, pirmavots nav norādīts

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS