Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/zupas/biezzupas-biezenzupas-kremzupas/kartupelu-burkanu-biezenzupa/

Kartupeļu - burkānu biezeņzupa

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
sīpoli
sviests
burkāni
kartupeļi
lauru lapas
melnie piparu graudiņi
sāls
1 glāze skābs krējums
1 olas dzeltenums
Gatavošana:
Pannā izkausē sviestu, pievieno sagrieztus sīpolus un apcep zeltainus. Uz otras pienas sviestā apcep sarīvētus burkānus. Ja jāpabaro vairāk kā 2 cilvēki, tad sīpolus un burkānus var ņemt pilnas pannas apjomā, par daudz nebūs.
Kartupeļus (tik daudz, lai būtu vismaz puse no katla) nomizo un sīki sagriež, liek ūdenī vai buljonā vārīties, kad kartupeļi uzvārās, pievieno sīpolus, burkānus, lauru lapas, piparus, sāli u.c. garšvielas. Kad kartupeļi mīksti un sāk jukt, ņem no uguns nost, nokāš sietā un biezumus izberž caur sietu. Lai biezumi negrimtu un zupa būtu viscaur vienādas konsistences, skābu krējumu sajauc ar dzeltenumu un lēnām maisot lej zupā. Uzkarsē, bet līdz vārīšanai nenoved. lej šķīvī un bagātīgi pārkaisa ar sagrieztiem zaļumiem vai rīvētu sieru.
Iesūtījis:
Edīte

Komentāri

skudra:
23.01.09 17:39:40

vienmer shitaas sastavdaljas majaas ir un man supergarsho!

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS