Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/zupas/biezzupas-biezenzupas-kremzupas/kirbju-kauseta-siera-biezzupa/

Ķirbju - kausētā siera biezzupa

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
ķirbis
buljons
sviests
sīpoli
kausētais Dzintara siers
baltmaize
ķiploks
Gatavošana:
Sarīvē ķirbi vai sagriež gabaliņos (labāk sarīvēt uz rupjās rīves), sautē mazā ūdens daudzumā, kad mīksts, pielej klāt buljonu (parasti jau buljona kubiciņa buljons, bet, ja reizēm teiksim gaļa vārīta, tad var tādu- būs gardāk). Uz pannas nedaudz sviesu izkausē un tur apcep sīpolu - pasautē vēl dusku, tad liek klāt sieru - parasti ņemu kausēto Dzintara, var arī Dzintara "svaigo" sieru, ķiplociņu, zaļumus – pētersīli vai selerijas lapiņās, var dilles - nu tur var variēt bezgalīgi pēc garšas un iespējām. Ja gribas ko "stiprāku", tad vēl var pielikt kādu asāku sieru - dor blu, piemēram.
Baltmaizes grauzdiņus nepērku- fui! Tak vieglāk un gardāk pašai pagatavot - sagriez baltmaizi kādu nu gribi - uz pusēm vai kubiciņos - es parasti uz pusēm vai 3 daļās, apsmērē no vienas puses plāni plāni ar sviestu, uz pannas cepeškrāsnī, lai apcepas - nu kādas minūtes 5 - 10, ne vairāk - kad tādi kraukšķīgi, tad izņem ārā, lai padziest, kamēr vēl silti ierīvē ar ķiploka daiviņu.
Iesūtījis:
smaidam!

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS