Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/zupas/biezzupas-biezenzupas-kremzupas/lasa-biezenzupa-ar-karstmaizitem/

Laša biezeņzupa ar karstmaizītēm

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
lasis: galva, aste, spuras, asaka
sāls
melnie pipari
sviests
burkāni
sīpoli
ķiploki
kartupeļi
saldais krējums
Gatavošana:
Novāra visu, kas paliek pāri no laša sadalīšanas (galva, aste, spuras, asaka) klāt pievienojot sāli un piparus. Tad izkāš un pievieno secīgi sviestā apceptus rīvētus burkānus, sīpolus un ķiploku. Beigās kartupeļus (tos gan neapcep) un vāra kamēr mīksti, tad ņem nost no uguns, nedaudz atdzesē. Kartupeļus sablenderē un liek atpakaļ uz uguns. Pievieno saldo krējumu un noknibināto zivs mīkstumu (visas garšvielas pēc garšas).
Paralēli taisa maizītes: uz trīstūrīšos sagrieztas tostermaizes liek masu - sarīvēts siers (vislabāk čedara vai krievijas), kas sajaukts ar nedaudz majonēzes, saspiests ķiploks un cep cepeškrāsnī līdz siers zeltainbrūns. Vai ja negrib ķēpāties ar karstmaizītēm, tad svaiga maizīte ar zaļumu, ķiploku sviestu (sviestā iemīca saspiestu ķiploku, sāli un sagrieztas dilles).
Iesūtījis:
Rairita

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS