Pupiņu biezzupa
- Sastāvdaļas:
- liellopu kauli 150 g,
pupiņas (baltās) 75 g,
burkāni 25 g,
sīpoli vai puravi 15 g,
pētersīļi 10 g,
kviešu milti 3 g,
skābs krējums 25 g,
sāls,
zaļumi. - Gatavošana:
- Liellopu gaļas buljonā vāra mērcētas pupiņas kopā ar sagrieztiem burkāniem, sīpoliem vai puraviem, pētersīļiem, līdz pupiņas mīkstas. Pupiņas un citus vārītos produktus izberž caur sietu, pielej buljonu, pievieno izkarsētus, atšķaidītus kviešu miltus un vāra apmēram 5 minūtes. Pirms pasniegšanas pievieno skābu krējumu, sasmalcinātus diļļu vai pētersīļu zaļumus. Klāt pasniedz grauzdiņus vai apceptas maizītes.
Grauzdiņu gatavošana:
Baltmaizes kukulim nogriež garoziņu, sagriež šķēlēs, tās savukārt iegarenos vai četrstūrainos gabaliņos, liek sakarsētā sviestā un apcep brūnu garoziņu, bet vidu lai paliktu mīksts.
- Iesūtījis:
- no cāļa konferences, pirmavots nav norādīts
Komentāri
Nav komentāruMans komentārs: