Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/zupas/biezzupas-biezenzupas-kremzupas/sipolu-brinumzupa/

Sīpolu brīnumzupa

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
buljons
sīpoli
sviests
milti
pipari
lauru lapas
garšvielas pēc izvēles
saldais krējums
siers
vārīta ola
baltmaize
dilles
loki
Gatavošana:
Izvāra buljonu - vienalga kādu, vistas vai gaļas vai pliku kaulu. Kad ir noputots buljons saliek iekšā sīpolus sagrieztus gabaliņos. Vāra, kamēr tie sīpoli izšķīst. Veidojas tāda kā nedaudz tumīga zupa. Tad uz pannas uzliek sviestu un cep sīpolus, sagrieztus ripiņās. Kad sīpoli apcepušies, uzber pāris karotes miltu, drusku apbrūnina, tad uzlej buljonu un uzvāra. Nu lej tik daudz, lai tāda kā mērce sanāktu. Tad šito katlā iekšā, piemet kādu piparu, lauru lapu, garšvielu kādu iecienītu. Kad uzvārās, ļauj nedaudz paburbuļot, pielej saldo krējumu, vāku virsū un ļauj zupai bišku "pasēdēt” uz plīts.
Un tad seko šāda procedūra - šķīvī ieliek drusku sarīvētu sieru (faktiski - cik grib, tik liek), sakapātu cieti vārītu olu un sviestā vai eļļā apceptus mazus baltmaizes kubiņus. Zupa jābūt diezgan karstai, lai siers izkūst. Pa virsu sakaisa svaigas dilles, lokus.
Ne zinu, kāda skaitās franču sīpolu zupa, bet zinātāji sakot, ka apmēram uz to pusi esot. Un vispār - kamēr rakstīju, izdomāju, ka vajadzētu vasarā uztaisīt un pielikt klāt tomātus un bazilikus. Vai vismaz pesto mērci ar bazilikiem. Vai arī saceptu papriku varētu pamēģināt - manuprāt tīri neko būtu.
Iesūtījis:
abruks

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS