Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/zupas/biezzupas-biezenzupas-kremzupas/spinatu-pastinaka-kremzupa/

Spinātu - pastinaka krēmzupa

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
sīpols
sviests
pastinaks
saldētie spināti
saldais krējums
milti
garneles
Anniņas garšvielas „Maigumiņš”
Gatavošana:
Uzvāra ūdeni, pievieno vienu sīki sagrieztu, sviestā apceptu sīpolu, drusku pavāra, pievieno pastinaku – sarīvētu vai kaltētu, un pieliek vienu paciņu saldēto spinātu (spinātus iepriekš atkausē), tad pieliek nedaudz saldo krējumu, ļauj uzvārīties. Krūzītē ieber vienu tējkaroti vai ēdamkaroti, uz pannas nedaudz apbrūninātu miltu, sajauc ar saldo krējumu tā, lai būtu pabieza putriņa, grāpī iekšā, strauji samaisa. Ļauj uzmest burbuli, uguni nost.
Kādu paciņu atkausētu garneļu var ielikt, vāku virsū, dažas minūtes ļauj zupai "atpūsties" (man patīk šitas teiciens, to man viens vecs Ulmaņlaiku pavārs iemācīja). Jā, aizmirsu pieminēt garšvielas - Anniņas garšviela Maigumiņš .
Ziniet, ko vajag likt klāt dārzeņu krēmzupām - pastinaku. Garša vienreizēja. Izskatās kā balts burkāns, bet ne vienmēr nopērkams. Es citreiz iepērku, sagriežu ripiņās un izkaltēju.
Iesūtījis:
abruks

Komentāri

Ilze:
06.10.09 16:26:47

Paldies! Pie citām receptēm neatradu.

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS