Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/zupas/biezzupas-biezenzupas-kremzupas/tomatu-kremzupa-ar-baziliku/

Tomātu krēmzupa ar baziliku

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
tomāti
sīpoli
ķiploki
baltvīns vai etiķis vai citrona sula
cukurs
sāls
svaigs baziliks
tobasko
saldais krējums
Gatavošana:
Tomātus applaucē ar verdošu ūdeni, nomizo, sagriež. Sīpolus, ķiplokus sagriež, pievieno tomātiem un nedaudz pavāra. Masu izberž caur sietu (ja berzīs caur sietu, var nemizot) vai sablenderē klāt pievieno skābumu (baltvīns vai nedaudz etiķa, citrona sula), nedaudz cukura, sāls, svaigs baziliks labs, daži pilieni tobasko, ja grib asu. Zupas biezumu regulē ar šķidrumu.
Pievieno saldo krējumu. Var pārkaisīt diedzētus graudus, grauzdiņus, vienkārši zaļumus.
Piezīmes: saldā krējuma vietā var likt kausēto sieru, bet tad tas jāpievieno, jāizkausē un jāuzvāra. Citi liek baltmaizi (mazliet) un sablenderē ar tomātiem. Klasiskā gaspačo receptē arī parasti parādās zupā ieblenderēta mērcēta baltmaize.
Iesūtījis:
Taiga

Komentāri

erikono:
13.07.11 12:51:42

isklausas garsigi/

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS