Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/zupas/biezzupas-biezenzupas-kremzupas/tomatu-kremzupa-no-apceptiem-tomatiem/

Tomātu krēmzupa no apceptiem tomātiem

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1,5 kg tomātu
100 g olīveļļa
4 TK brūnais cukurs
3 daiviņas ķiploks
baziliks
sāls
pipari
saldais krējums
sīpolloki
Gatavošana:
Sakarsē cepeškrāsni 200-225*C. Izspied ķiploku, samaisi ar eļļu un cukuru. Pārgriez tomātus uz pusēm un ar griezuma vietu uz leju kārto uz pannas (plāts) un aplej ar eļļas maisījumu. Cep 30 minūtes.
Izņem laukā un sablenderē, izberž caur sietu, lai atbrīvotos no mizām un sēklām. Var pievienot vēl nedaudz ūdens, ja nepieciešams, pavāra dažas minūtes, pievieno baziliku, ja kaltētu, pirms vārīšanas (man gan patīk svaigais), pievieno saldo krējumu. Pārkaisa ar sīpollokiem.
Vienreizēji, ja klāt pasniedz franču maizi ar sviestu un rīvētu sieru.
Iesūtījis:
Lilija

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS