Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/zupas/biezzupas-biezenzupas-kremzupas/tomatu-zupa-ziemas-vakariem/

Tomātu zupa ziemas vakariem

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
konservēti tomāti savā sulā (mizoti, var būt t.s. picas tomāti konservētie), uz vienu ēdāju ņem 1 mazo bundžu
ķiploks
sīpols
sāls
cukurs
Provansas garšvielas (nu, vismaz oregano vai rozmarīns)
olīveļļa
Gatavošana:
Olīveļļā apcep sīki sakapātu ķiploku un sīpolu. Kad paliek glāžaini, met katlā tomātus un vāra uz nelielas uguns, pa vidam ar dakšiņu tomātus sasmalcinot, ja tie nav jau minētie picas tomāti.
Ja šķiet, ka drusku par biezu tā padarīšana, pielej nedaudz ūdens vai baltvīna, ja pudele pie rokas.
Pēc garšas pieliek sāli un cukuru. Cukurs ir ļoti svarīgs tomātu zupai, jo tas īpaši izceļ tomāt zupas garšu - to pašu vēlamo skābumu, asumiņu, pat nekādi tabasco nav vajadzīgi.
Kad šķiet, ka zupa varētu būt gatava, pieliek klāt vēl vienu (vai vairāk, ja porcija liela) ļoti sīki sakapātu ķiplokdaivu - tā iedod manuprāt pareizo ķiploka svaigumu (jo tas apceptais jau vairs īsti nav ķiploks) un pieber garšaugus, iemaisa, kādu minūti vēl pasilda, tad uguni noslēdz un vāku virsū, lai oregano un rozmarīns attīstās.
Klāt - siera tostermaize.
Piezīme: Ģimene sajūsmā. Draugi lauž krēslus aiz kāres uz šito zupu.
Iesūtījis:
Nora

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS