Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/zupas/biezzupas-biezenzupas-kremzupas/vistas-biezenzupa/

Vistas biezeņzupa

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
1 l cāļa buljona ;
1,5 ēdamkarotes miltu;
2 sīki sakapāti sīpoli ;
1 ēdamkarote sviesta;
2 tomāti ;
4 ēdamkarotes rīvēta siera;
2 burkāni ;
2 olas ;
0,7 l piena ;
sāls un pipari
Gatavošana:
Cāļa buljonā uzvāra burkānus, tomātus un sīpolus. Kad tie gatavi, nokāš un liek malā. Pagatavo balto mērci, izkausētam sviestam pievienojot miltus. Visu laiku maisot, pakāpeniski pievieno pienu.
Dārzeņus izspiež caur sietu (praksē noderīgāka ir gaļas maļamā ierīce), karstiem esot un visu laiku maisot pievieno pāris olu dzeltenumus. Maisījumu nemitīgi maisot iejauc zupā. Pasniedz ar smalki sagrieztiem maurlokiem (var lietot ar/un kindzu) un svaigu franču maizi. Sieru pievieno pašās beigās - ieber šķīvītī, bet var arī katlā iegāzt kādu paciņu dzintara siera.
Iesūtījis:
materiāli no www.calis.lv arhīva

Komentāri

Nav komentāru

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS