Cāļa virtuve

http://virtuve.calis.lv/receptes/zupas/galas-zupas/borscs-kubanas-kazaku-gaume/

Borščs Kubaņas kazaku gaumē

Apstiprina Jūsu balsi...
Sastāvdaļas:
300 – 500 g cūkgaļa (liellopu gaļa) ar kauliem
2 vidēja lieluma, svaigas bietes
½ nelielas, svaigas kāpostgalvas
300 – 500 g skābēti kāposti
2 vidēja lieluma burkāni
3 – 4 ĒK ar kaudzi tomātu pasta
½ ķiploka galviņa
1 sīpols
olīveļļa
ķimenes
timiāns
etiķis
sāls
lauru lapas
smaržīgie pipari
melnie piparu graudi
cukurs
3 buljona kubiņi (Maggi Kostilia)
pētersīļi
skābs krējums
Gatavošana:
1. Kārtīgi, uz maksimālas liesmas, uzkarsē katlu, ielej nedaudz olīveļļas
2. Katlā iemet gaļu un kādu laiku neaiztiek, lai kārtīgi pierauj klāt pie katla.
3. Gaļu apmaisa, pieliek sasmalcinātu sīpolu, šķipsnu ķimeņu, abu veidu piparus, 3 lauru lapas, šķipsnu timiāna, iespiež 2 ķiploka daiviņas, visu maisot apcep.
4. Katlā liek klāt sagrieztu svaigo kāpostu, visu minūtes 7 samaisa un apcep.
5. Liek klāt skābētos kāpostus, samaisa un apcep 7 minūtes.
6. Katlā lej ūdeni, tā lai tas ir nedaudz pāri saturam, kārtīgi izmaisa, uzliek vāku, nogriež gāzes liesmu uz vidēju.
7. Pannā uzkarsē olīveļļu.
8. Pannā liek salmiņos sagrieztus burkānus un bietes, apcep.
9. Pieliek klāt ķimenes un 4-5 daiviņas sasmalcināta ķiploka, apcep.
10. Liek klāt tomātu pastu un apcep.
11. Pannas saturu ieber katlā.
12. Atvāra pannu un atvārījumu arī ielej katlā, ja vajag, pievieno vēl klāt ūdeni. (skatoties pēc katla lieluma)
13. Zupu vāra, kamēr dārzeņi ir mīksti, tad pieliek buljona kubiņus, 3 šķipsnas sāls, 2 tējkarotes cukura, pielej 3-4 ēdamkarotes etiķa.
14. No zupas izņem gaļu un atdala no kauliem, sasmalcina un liek atpakaļ zupā. Gaļu liek atsevišķā bļodā, uzber nedaudz sāls un ēd klāt zupai.
15. Boršču lej bļodiņā, pieliek krējumu un sasmalcinātus pētersīļu zaļumus.
* starp 12. un 13. punktu ir variants likt klāt 3 kubiņos sagrieztus kartupeļus, vai arī bundžiņu balto konservēto pupiņu. Bet tas nav obligāti.
Iesūtījis:
oukija
Lidzīgās receptēs:

Komentāri

Gita:
10.01.11 16:13:42

Soperīga recepte:)
Inese:
10.01.13 15:07:21

Tiešām garšīgi sanāk! :)) Paldies! Vārot visa māja tā smaržo, ka siekas vien mutē :)!

Mans komentārs:




 

Noderīgas adreses

Viss saraksts »

Copyright © 2001–2010 SIA "CĀLIS"

Ievietotās informācijas (vai to daļu) kopēšana vai izplatīšana bez www.calis.lv administrācijas rakstiskas atļaujas ir stingri aizliegta.
Rakstiet administrācijai | Reklāma | Noteikumi | Saistību atruna

Facebook Twitter RSS